Tiden bara flyger fram

Dagarna går verkligen fort nu och Leo bara växer och växer! Ska försöka bli bättre på uppdatera men det är mer sällan nu att datorn ens slås igång på dagarna. Det finns såå mycket annat kul och göra i stället.

Leo är i alla fall världens finaste och snällaste. Vi är verkligen bortskämda med riktigt bra nätter så när man får en dålig natt som natten till igår så blir man som väldigt trött. Dock kompenserade han oss med att sova riktigt länge natten till i dag så man är som utvilad och pigg :-)

Idag har vi varit och skrivit faderskapintyg på soss och så passade vi på att gå en sväng på stan och ta en lunch innan Chrille skulle o jobba. Vi hade även vägning och mätning idag kl 15. Förra veckan vägde han 3730 och var 54 cm lång. Nu väger han 3930 och är 54, 5 cm lång så han växer så det knakar. Ska fortsätta med att erbjuda honom ersättning efter varje måltid då min mjölk inte riktigt räcker till. Men skit samma så länge han växer och mår bra så kör vi på de :-)

Kiden på fritidsgården har ju velat att vi skulle komma o visa upp underverket och igår fick jag vet att det är bara öppet idag och på torsdag så då åkte vi dit i kväll och träffade alla de underbar! De är verkligen såå söta och jag verkligen ÄLSkAR att jobba med de och man kommer att sakna de som går ut nu fruktansvärt mycket. Speciellet då det är första året sedan jag jobbade som jag fått följa dessa som går ut nu ända från 7:an till 9:an

Imorron så har jag ÄNTLIGEN fått tid att åka och fixa min rygg. Ska bli sååå skönt att få fixa till den då det är en del som är ur läge i bröstryggen. Leo ska få gå med mormor på stan medans jag fixar den. Sedan ska vi ha en slappardag i morron och mysa med moster som kommer på besök på kvällen och ska sova över. Det e sååå tråkigt när Chrille jobbar em!!


Ny vecka och pappa har börjat om att jobba

Så var det Måndag igen och veckorna bara flyger iväg känns det som. Det enda tråkiga med denna måndag är att pappa Chrille var tvungen att börja om och jobba idag :-( Inge kul alls tyckte vi att det var när han åkte iväg kl 4 i morse. Men han hade kort dag idag så han var hemma just efter 12 :-)

Idag har vi inte gjort många knop alls då jag är jätte förkyld och har haft en liten feber topp på 38 grader idag också. Leo vaknade kl 07.15 och då var det matdags efter det så åt jag frulle och sedan lade vi oss i sängen igen för lite morgonmys. Vi somnade dock bägge två och vaknade av att telefonen ringde vid 11 tiden. Riktigt skönt att sova en stund till var det. Sedan kom pappa hem å då gjorde vi lite lunch och svärmor kom förbi en snabbis. Sen har vi inte gjort så mycket alls. Tagit fot och handavtryck på en deg som vi fick av Bodengänget när vi var där i Lördags! TACK SÅ MYCKET! Nu ska den bara in i ugnen och gräddas och sedan ska vi framkalla ett fint kort på hjärtat så vi kan sätta fram det i bokhyllan :-)

Nu e pappa ute och går med Leo och Ginza och jag har tagit en alvedon och ska vila en stund innan grabbarna och lillan är tillbaka!

Livet som mamma

Det fungerar faktiskt helt strålande bra! :-) Inte för att ngn någonsin skulle kunna tro något annat. Man har som så smått börjat inse att vad man gått igenom och vilken underbar son man fött till världen. Han är verkligen världens snällaste och vi får sova riktigt bra på nätterna.Johanna : Jag fyllde också i ansökan om ett A-barn riktigt bra haha.

I veckan är det sista veckan som pappa Chrille e ledig och det kommer att bli såå tomt och ensamt här hemma utan honom :-( Vi har verkligen haft 2 super härliga veckor tillsammans hela familjen med att lära känna lille Leo och umgås med våra nära och kära.

idag så har jag varit på tjejmys med brudarna som vi försöker ha varje vecka. Denna vecka var vi i Kåge hos Malyn, Meja och Theo. Vi åt supergod lunch ute i solen, gick en prommis och köpte glass och sedan satt vi bara ute på altanen och surrade i princip hela dagen. Hade världens snällaste son som sov hela tiden vi var där i sin vagn. Tror han gillar den. Få se dock hur länge han sover i natt. Gav han mat nu vid 22 tiden + lite ersättning då han inte riktigt var nöjd med bara mammas mat. Nu sover han dock och verkar vara super nöjd. Han har dock varit mycket vaken i afton kväll så han kanske sover bra i natt också :-)

I morgon ska jag försöka ta mig upp och inte ligga kvar i sängen och mysa med han alltför länge. Tänkte ta mig en kort morgonprommis för att så smått börja kunna gå länge och längre prommisar utan att få alltför ont. Vill som påbörja min viktresa ngn gång känner jag. Gick upp 8 kg under graviditeten och har nu gått ner 9 kg. Dock har jag inte gått så mycket utan mest bara suttit still så det ska bli intressant och se hur mycket jag kommer att lyckas gå ner om jag börjar gå 2 prommisar /dag. Ginza vet ja kommer att bli SUPER nöjd :-)
Sedan ska vi ta oss även en eftermiddagsprommis till farmor och hälsa på henne. Imorgon kväll är det dock mosters tur att få mysa med våran guldklimp och killarnas tur att ÄNTLIGEN få spela X-box och mysa tillsammans. Som de har tjatat hihi

Nää nu ska jag försöka slita min käre sambo ifrån det där X-boxet. Måste kanske muta honom med lite kvällsfika :-)

När Leo kom till världen 1 maj 3710g 53 cm lång

Det hela började med att vi firade valborgs hos mamma och pappa i Ostvik. Hade rätt så mycket sammandragningar den kvällen och förvärkar. Hade dock haft det i ca 2 veckor och redan varit in på BB 2 ggr för koller.Men när klockan var 22 så ringde vi in och de tyckte vi kunde komma och kolla. Åkte in och då var jag öppen ca 2 cm men att det var på gång att hända mer. Fick välja om vi ville stanna kvar eller åka hem. Jag vill gärna sova hemma så vi åkte hem. Fick lite värktabletter så jag skulle få sova.
Vaknade på morgonen den 1 maj kl 07.30 av att mamma ringde och undrade hur det gick. Hade fått sova i princip hela natten så jag kände mig som rätt okej. Vid 08.00 tiden började dock sammandragningarna igen och denna gång var det starkare förvärkar. Pratade med förlossningen och de tipsade om ett bad. Chrille tappade upp ett bad och det var såå skönt. Chrille höll mig sällskap och klockade värkarna. Hade värkar mellan 4-6 minuter under ca 1 timme. Då ringde jag återigen till förlossningen och de tyckte vi kunde komma in och kika. Kom in vid 12 tiden och fick göra en CTG kurva. Sedan kom barnmorska Malin och då var jag fortfarande öppen 2 cm men hon trixade lite och ont gjorde det men då var jag vips öppen 3 cm. Eftersom vi hade tid dagen efter för ev. igångsättning så gick Malin och frågade läkaren om de kunde få ta hål på hinnorna. 13.00 så kom hon tillbaka med det glädjande beskedet att det skulle tas hål på hinnorna. Då blev jag nevös. Tänk att denna dag skulle vi kanske bli föräldrar!! Fick komma in på förlossnings rummet och klä om och lägga mig ner och vila. Kl 13.50 satte de hål på hinnorna och då började värkarna bli riktigt onda rätt så fort. Efter det var det skiftbyte och vi fick barnmorskan Ann-Helen som var med oss resten av förlossningen.Provade med lustgas när det blev som värst men det hjälpte lite.Började mest må illa av den så när jag kände att jag inte orkade med smärtan så frågade jag efter ryggmärgsbedövningen. Vid 15.30 så kom de och lade den och vilken känsla!!! Det var det bästa som kunde hända just då och jag fick tvär slumra till en stund. Vid 17 tiden ville de att jag skulle äta nån middag. Rotmos och skinka är kanske ingen hit kan jag lova men dock fick jag i mig en hårdbrödmacka med lite skinka på. Kämpade på med mina värkar som efter kl 17 låg på ca 2 min emellan. Fick en extra dos vid 18 tiden av eda:n men den hjälpte inte ett skit. Vid 18.30 fick jag börja krysta och vid 18.40 började Leos hjärtljud att sjunka. De sjönk ner under 80 slag/min. De kallade in en extra barnmorska, barnläkaren och läkaren med sugklockan. När hon hade gjort de så tittade hon på mig och sa" När han kommer ut nu kan han vara lite tagen och då kommer vi att gå med honom och pappan till rummet brevid" Paniken kom väldigt snabbt för mig kan jag lova och jag började hyperventilera. Ann-Helen fick ta ner mig på jorden igen och fick mig att lugna ner mig. Med hjälp av min älskade sambo och barnmorskan Kerstin som tryckte på min mage så kämpade jag på. Min enda tanke var att ungen ska ut och han ska inte behövas gå iväg med. In kommer läkaren med sugklockan men barnmorskan säger att han inte behövs för snart är bebisen ute. När jag såg honom så sa jag bara " NU SKA UNGEN UT" Tog i för kung och fosterland och kl 18.52 så kom vår älskade son till världen. Hjärtljuden gick upp just innan han kom ut och efter en millisekund så började han skrika så de behövede inte gå iväg med honom ngnstans!

Den känslostorm som flög över en den sekund han kom till världen var nog det häftigaste både jag och Chrille varit med om. Lyckan när de lade honom på mitt bröst går inte med ord att beskriva. Tänk att det var denna lilla människa som legat i min mage och bökat på. Att ÄNTLIGEN efter 9 månader och 12 dagars väntan få ett ansikte på den man känt röra sig i magen.

Idag är det 9 dagar sedan han kom till världen och när man tittar på honom slås man fortfarande av förundran hur man lyckats skapa ngt så underbart vackert och hur jag av alla människor hade orken och kraften att föda honom till världen!.
Det bästa av allt är dock att han är verkligen VÅR och vi får vara med honom 24 timmar om dygnet!


Våran älskade son

Nu är han ÄNTLIGEN här. Världens kanske underbaraste bebis föddes fredagen 1/5 kl 18.52 efter 6,5 timmes hårt arbete. Han vägde 3710g och var 53 cm lång.
Han är världens snällaste och helt underbar och vi kan inte vara mer stolta än vad vi är nu!
Lite sömn på nätterna har det dock blivit då mjölken min inte riktigt har runnit till. Var på återbesök idag och då beslutades det att vi ska ge ersättning + ammning ngn dag nu för att se så han får i sig tillräckligt! Han har varit mega nöjd hela eftermiddagen idag och jag hoppas även natten ska bli lika bra.
Det är tur jag har Chrille. I natt sa han bara till mig att jag skulle sova så skulle han kolla till han och jag sov 3!!! timmar i sträck det har jag inte gjort på ngn natt och det var såååå skönt!

Återkommer med förlossningsberättelsen sen när det finns lite mer ork!

Kan ju inte avsluta utan en bild på underverket!


RSS 2.0