BF + 10 dagar. Ultraljud idag

Idag är vi då inne på 10 dagar över tiden och jag behöver nog inte säga hur sjukt jobbigt det är. Var i alla fall på iltraljud idag för att kolla varför magen vuxit lite för fort på slutet. Förklaringen till de var att jag har för mycket fostervatten än vad som är normalt. Det ligger på övregränsen men jag frågade om det var ngt farligt och än så länge ligger det inom ramarna för de skickade då hem oss. Näringsflödet i navelsträngen såg bara fint ut och hon sa att bebisen såg ut att ha dte bra vilket kändes skönt. Har inte sovit många timmar inatt och när jag kom hem så var jag så lättat så tårarna bara rann. Är så sjukt orolig för att det ska hända ngt eller att det ska komma ut en sjuk bebis. Men som min sambo försöker få mig att inse så är det ingenting som vi kan göra åt de ifall det skulle blir så. Jag har som ju gjort allt jag kan under graviditeten för att få en frisk bebis. Blir det inte så så får vi ta det då det händer. Försöker att inte tänka så mycket sådana tankar men det är inte så lätt

Ska i alla fall tillbaka på lördag kl 10.30 då kommer de att kolla om livmodertappen är mogen för igångsättning. Är den inte de kommer de att kolla om det blivit mer fostervatten eller ej och hur flödet i navelsträngen är. Ser allt bra ut och tappen ej är redo får vi åka hem igen för att sedan komma på återbesök varann dag tills de sätter igång oss.
Jag hoppas verkligen att den ska vara redo för igångsättning på lördag. Blir bara mer och mer orolig för varje dag som går att det ska vara ngt fel!

Nu ska jag lägga mig och vila en stund e sjukt trött då jag inte kunnat sova så mycket i natt

BF + 8 dagar *suck*

Så var det måndag igen och man har gått 8 dagar över tiden.
I helgen har vi inte gjort så mycket. Va på stan och shoppade lite i fredags sedan tog vi det bara lugnt på fredagväll. Lördag var vi på klädbytar dag med Chrilles syster + familj sedan åkte vi till Ostvik för att äta middag och träffa Boden tokarna vid e-fyran för att lämna lite tyg och pussa på Clear
Var in på BB på lördagkväll då jag trodde vattnet hade gått. Men det hade det inte. Var dock öppen 1 cm och är i startgroparna som barnmorskan sa. Hon tyckte att vi skulle åka hem och vila och jag fick en tablett som jag skulle ta så jag fick sova ordentligt
Sov som en stock natten till söndag. Söndagen vilade vi heeela dagen. Vid 15.30 tiden fick jag rätt så onda sammandragningar som jag tyckte höll som i sig med jämna mellanrum. Ringde in till förlossningen vid 17 och de tyckte jag skulle komma in på kvällen när jag kände att det gjorde mer ont. Så vi åkte in vid 22 tiden. Men det hade som inte hänt ett skit mellan lördag och söndag. Fortfarande på samma som dagen före. Bebisen mår dock alldeles förträffligt bra i min mage så det e ju skönt de. Men jag vill ju så klart att den ska komma ut ngn gång. Vill egentligen inte blir igångsatt men just nu känns det som att jag vill bara ha detta överstökat. Känns som om alla som är gravida kommer att hinna få innan mig.

Idag ska vi till barnmorskan kl 15 få se vad hon säger. Kommer väl att kolla mig lite och sedan bestämma tid för igångsättning och det lär väl bli nästa vecka. Å ja som verkligen ville ha min bebis innan valborgs!

Idag känner jag att jag orkar inte bara ligga och vila som igår. Blir galen på att bara ligga och tänka så idag ska jag röja lite här hemma och sedan ska vi och storhandla. Skulle även vara skönt med en liten prommis

Fredag BF + 5 dagar

Så var det helg igen och Chrille är ledig ett tag och är hemma med mig vilket jag tycker e sååå skönt!!
Vi har varit en sväng på Solbacken och shoppat lite idag men inte så länge för jag orkade inte gå så länge. Hoppas verkligen på att det börjar närma sig nu för jag får bara mer och mer ont av att sitta.

GRATTIS MALIN & FREDDE som fick sin underbart söta son tidigt i morse. Har bara tvär SMS:at med henne lite grann, men allt hade gått super bra och han vägde 3170g och var huur söt och lik mamma som helst! Nu blev ja inte alls mer sugen på att få !!

Imorse så fick jag ett il och torkade alla fönster utvändigt, emellan och invändigt!! Det hjälpte faktiskt lite grann för jag har lite mer sammandragningar nu på em. Fungerar inte det så är det bara färdknäppen som fattas då har vi provat allt haha.

Nu ska jag lägga mig och vila framför teven en stund TJING


4 dagar över tiden

Yess och jag e fortfarande hemma. Efter en liten depp stund nu i eftermiddag men lite hormonsvallningar så har jag bestämt mig för att sluta tänka på det hela. Den kommer när den kommer. Så länge de e frisk och jag känner den varje dag så är allt bra. Dock liiite svårt men jag ska verkligen försöka. Tror bara jag stressar mig själv och bebisen genom att gå och tänka på det varje varje dag. Dock blir känningarna starkare och starkare varje dag så det verkar ju ändå gå åt rätt håll. Vi längtar bara så frukstansvärt mycket.

Idag har Malyn, Theo, Emma, Saga och Malin varit här och vi har käkat lunch och vi tog oss även en prommis i solen till Coop och köpte mjukglass. Jag håller tummarna för Malin tror de har sin bebis väldigt väldigt snart. Jag e nästan 100% säker att den kommer innan denna vecka är slut!

Ikväll har vi varit hos mamma och pappa och ätit pizza. Super gott. Sedan bytte papsen och Chrille däck på min bil! TACK!

Idag har varit en tung dag också. Idag fick mamma och pappas lilla tibbe Gibson åka till hundhimlen 11 år gammal blev han. Tyngst är det ändå för älskade mamma som verkligen hade ett speciellt band med honom. Men hans syn blev bara värre och värre och sedan ngn vecka tillbaka blev det mesta värre så det fanns som inget mer humant att göra än att låta honom somna in. Men det är grymt tomt där hemma kan jag lova. För första gången på 18 år har de ingen hund alls.

Bus med Ginza förra påsken


Bus förra påsken

Vadslagningen på HK :-)

Jenny: Onsdag 22/4 18:43


Emelie: Torsdag 23/4 06:37


Mirjam N: Torsdag 23/4 15:13


Nisse H: Torsdag 23/4 23:00


Katten: Fredag 24/4 05:48


Nette: Fredag 24/4 07:45


Erika: Fredag 24/4 08:10


Johanna: Lördag 25/4 22:00


Linda: Söndag 26/4 14:05


Thomas: Måndag 27/4 03:30


Micke S: Torsdag 30/4 20:15


Vi får väl se vem av de som vinner!


3 dagar....

Fortfarande lugnt i magen och ingen bebis än så länge. Dock är det 3 dagar över tiden enligt ultraljudet men enligt mina egna beräkningar så är det faktiskt bara 1 dag så jag tror hellre på mig själv än på ultraljudet haha. Känns då lite bättre i alla fall. Har som insett att den kommer när den vill och jag kan som inte påverka även om jag försöker. Har varit ut på stavgång 2 kvällar i rad och det har inte gett så mycket alls. Visst har jag kännt lite värkar typ igår på dagen och igår afton. De i går på dagen var riktigt starka med de gav som med sig efter en liten stund. Pratade dock med förlossningen igår och de tyckte att det bara var att avvakta lite till. Är mest orolig över att man ska åka in för sent men det lär nog inte heller hända. När det väl börjar kännas riktigt jävla ont så är man väl bara öppen typ 2 cm. Låter kanske liiite bitter men jag e sååå less på att bara vänta på rackaren. Har försökt att förklara hur mycket mer utrymme och plats det finns utanför magen men den vill som inte lyssna!

Idag så har Chrille i alla fall kortdag och kommer snart hem. Kände verkligen för att göra ngt idag så vi ska ta oss en tripp till Åbyn Burträsk och hälsa på hans syster med familj. Å så kanske lillasyster kommer förbi där en sväng ikväll *Hoppas*. Stackars mamma och lillasyster de längtar så himla mycket efter bebisen men den kommer nog snart ska ni se :-)

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och sätta mig och sola en stund på framsidan. Riktigt skönt väder idag och VARMT :-)

2 dagar över tiden

Så var vi inne på dag 2 och fortfarande ingen bebis. Men idag känns det mer än någon annan dag så vi kan ju hoppas att det händer ngt snart
Emma fick sin lilla dotter Felicia igår så jag och Frida var dit på BB idag och vi träffa det lilla underverket! Hon var sååå underbart söt och jag längtar bara ännu mer nu efter att våran lilla skatt ska komma. De är verkligen såå små när de e nyfödda. Dock kan man undra var de rymms i magen. Om man tänker så är de grymt stora haha.

Var där från 10.30--12.00. Sedan åkte jag hem och käkade lite och sedan vilat då det tog oss ett tag att gå till bilen då det vart några stopp för mig.

Idag blir nog en lugn dag och kväll. Chrille kommer snart hem från jobbet och jag hoppas att det kan bli lite mer intensivare värkar iafton/kväll så vi kan få detta bortgjort :-)

Övertid + 1dag

Så var BFdatumet förbi och jag är fortfarande hemma! Men sånt får man nog räkna med. Var hos BM i morse och allt ser jätte bra ut.
Hjärtljuden: 143
Blodtryck: 138/80
Huvudet är numera fixerat

Å enligt hennes bedömningar och den lilla gynundersökningen som gjordes så är det inte såå längre kvar. Innan denna vecka är slut trodde hon att bebisen skulle komma till världens. Vi bokade dock in en tid nästa måndag om den har vägrat att komma.
Igår var vi i Ostvik hela dagen och då hade jag rätt så onda värkar ca 15-20 emellan men sedan avtog de. Kände av lite igår kväll också men de avtog de också

Vaknade av ett SMS 04.32 i morse från Emma där hon berättade att de blivit inlagda nu och hade 4-5 min mellan värkarna HEJJA HEJJA EMMA!! Väntar och väntar på ett sms från henne kan jag lova :-)

Chrille har kommit hem från jobbet och har hjälpt mig städa lite då jag fick ett litet städil. Jag dammtorkade sovrummet, köket och vardagsrummet medans han tog toan. Sedan har han dammsugat och nu ska vi vila en stund bägge två innan vi ska renbädda sängen och skura.
Om jag orkar ska jag även försöka ta mig ut på en lite prommis i det vackra vädret.

Ikväll kommer mamma och pappa med byrån och sängen så vi ska göra som klart här hemma. Bara de som fattas och så våran fruktansvärt efterlängtade lilla bebis.

Du har 2 dagar kvar till beräknad förlossning

Å det är fortsatt lika lika lugnt i magen. Inga onda värkar, inga hemska sammandragningar utan bara jätte mega lugnt *suck* Men det är nog lika bra att ställa in sig ännu mer på att kanske vi får vårat underverk innan valborgs i alla fall.
Här går man omrking och toklängtar efter att få känna lite smärta haha. Man e ju lite konstig. Den verkar ha det alldeles för bra där inne tror ja. Får blir en prommis ikväll också få se om det hjälper. Sen måste man kanske prova den där färdknäppen haha

Nu har jag just gjort mig klar för att åka in till stan och på HK. Ska äta lunch med Emelie och sedan umgås lite med lillasyster. Sedan tänkte jag åka förbi kundtjänsten också och säga hej till alla där när man lix e igång :-)

Nu ska jag packa mig ut i bilen och peppa för att springa lite trappor upp till HK haha


Du har 3 dagar kvar till beräknad förlossning

Tog verkligen en sovmorgon idag! Vaknade när mamam ringde kl 10!! Men det var riktigt skönt och jag har fått sova riktigt gott i natt. Var upp kl 4 och kl 8 och kissade men har sovit som en prinsessa där emellan. *SWEET*
Vi steg upp och gjorde oss i ordning och började diskutera vad vi skulle hitta på innan Chrille skulle åka och jobba eftermiddag. Blev så vi tog oss en tripp till Ostvik óch fikade hos ma & pa på deras jättefina inglasade altan! Sedan åkte vi och handla på Coop. Malin Å kom o höll oss sällskap :-) Sedan åkte vi hem hit och satt ute en stund och käkade glass. Nu har Malin just åkt för att hämta Fredde. De ska hämta barnvagnen! Wiiie :-)
Chrille har åkt på jobbet lite tidigare. Han kör själv i veckan i fall det skulle bli ngt så han kommer sig fortare hem från Boliden så då passade han på att börja lite tidigare så han kommer hem tidigare ikväll :-)

Så nu sitter jag här alldels själv och funderar på vad resten av dagen ska ge. Tror det kommer att vilas en del hehe. Ska då lägga mig en stund nu och se lite tv. Sedan ska jag försöka gå igång lite värkar med lite stavgång till svärmor för att ta in posten och vattna blommorna. Sedan blir det nog en lugn lugn kväll med teve och lite ljudbok kanske

Du har 4 dagar kvar till beräknad förlossning

Idag så var det dags för Onsdags dejt igen med brudarna (Malyn, Malin & Emma) Idag var det Malyn´s tur att få hem oss alla på besök. Det bjöd på kycklingwok till lunch. Jätte gott även fast jag inte vågade äta så mycket pga paprikan. Efter det så satte vi oss ute i solen på deras altan på Villagatan och det var sååå skönt att sitta där mot väggen. Blev riktigt varm även om det inte var någon vidare värme ute idag. Var på en liten prommis också när det skulle hämtas på dagis det var riktigt skönt. Tänkte gå igång lite värkar, men det hjälpte som inte så mycket. Lite sammandragningar bara och inget mer.
Satt på altanen och surrade och åt god efterrätt som Malin hade med. TACK Em som bakat den underbara efterrätt som vi åt. Vi satt ute från typ 12.30-16.00 och det känns att man fått lite färg idag *SWEET*

Sen jag kom hem har ja inte gjort många knop. Ätit middag, vilat och slösurfat lite. NU är det dock snart dags för Förlossningsklinken på Tv4 fakta och sedan Greys på Kanal 5 :-) En helt underbar onsdagskväll

TACK för idag brudar. ALLTID lika kul och vi ses ju nästa onsdag om vi inte ligger på BB :-)


Du har 5 dagar kvar till beräknad förlossning

Ja nu e vi inne på upploppet och jag börjar vara både övervänt och nervös. Men det kommer nog att gå fin fint. Den kommer ut när den vill så e det bara. Sprang i trappan hos morfars igår men det hjälpte lite haha. Hade dock två rätt så kraftiga förvärkar i söndags så vi får väl se vad som händer denna vecka

Påsken 2009 är över och den har varit heelt underbar:

Fredag: Gjorde vi inte många knop alls. Vi såg teve och slappade heeela dagen. Sambon bjöd på Maxmål till middag och sedan åkte vi till hans syster i Burträsk och hälsade på och surrade till sena kvällen

Lördag: Fick storfrämmande från våra vänner i Boden. De kom vid 11 tiden och vi hann med ett besök på Arken Zoo, Babyproffsen, Ohlssons tyger. Sedan slappade vi hemma hos oss framför teven och myste med Elvira Norrbottens sötaste lilla tös :-). Sedan bjöd vi på middag. Ola hade beställt skinksås och pasta. Efter middagen så spelade vi lite Wiie och det var verkligen en hit haha. Boxningen mellan samborna Åkerlund/Johansson borde ha varit filmat haha.
Innan de var tvungna att åka hem så hann vi med lite efterrätt hos mamam och pappa. Mamma blev bara ännu mer sugen på att bli mormor efter lilla Elvira charmade alla i Clear´s fanclub
Sedan var vi tyvärr tvungna att säga hejdå till våra underbara vänner då de hade en bit att bila innan de var hemma. TACK för en mega rolig dag och vi ses snart igen :-P

Söndag: Vaknade vid 8 tiden av Chrilles bror som skickade SMS och sa att de skulle komma ner från Älvsbyn och vara med oss. De kom vid 11 tiden och vi packade ner grillsaker och åkte till deras syster i Burträsk. Satt ute och grillade hamburgare och hade det allmänt trevligt
Dock orkar man ju inte riktigt med lika mycket som förr så vid 16 tiden var jag trött och hade rätt så ont i hela kroppen + ngn liten förvärk som trängde sig emellan där så vi åkte hem för att vila en stund.
Vilket vi verkligen gjorde. Jag låg i sängen heela kvällen fram tills 20- tiden då Chrilles bror och hans tjej kom förbi och surrade lite till innan de begav sig hemåt.

Måndag: Åkte till Ostvik rätt så tidigt då Chrille ville ha hotellfrukost som svärmor gör såå bra :-) Väldigt god frukost fick vi. Sedan begav ja, mamma,pappa, Ginza och Gibson oss ut på en liten prommis. Det var verkligen mega skönt. När vi kom tillbaka från den så packade vi ner fika och grillsaker och åkte till Frostkåge där vi spenderade dagen hos Hans & Vanja ute i solen. Riktigt skönt var det. Lillasyster och Danne hann också komma förbi och göra oss sugna på glass innan det vad dags att åka hem till mamma och pappa och vila lite innan släktmiddagen.
Som vanligt var det Påskmiddag hos morfars alá gående bord som på julafton. Guuud vad man åt. Tror man ätit för flera dagar. Gott var det som tusen. Kusinerna var på G och sprang omkring och lekte mest hela tiden. Zack hann nog fråga 10 ggr när bebisen skulle komma. Sedan började han fundera över var bebisen kommer ut haha. Då sa jag att det vet du nog. Svaret blev " Jo, bebisen kommer ut ur snippan" Lillkillen som blir 5 i sommar har koll hihi.
Kvällen blev lugn och jag somnade väldigt tidigt. Redan vid 20.30 så kom John blund och det var gonatt

Ïdag har vi suttit ute och solat på framsidan tills de elaka molnen kom. Lyssnade på ljudbok och mådde riktigt riktigt gott kan jag lova :-) Sedan bjöd Chrille på lunch korv och mos. Sedan har vi bara vilat. Chrille åkte på jobbet lite tidigare idag då han kör själv vilket känns skönt då kan han komma hem om det skulle bli något

Nu ska jag lägga mig och vila igen innan jag kanske får ett ryck och dammsugar och kanske går ut på en prommis om jag orkar!

Bm besök vecka 39 (38+0) i måndags

Glömde ju skriva hur det gick i måndags hos Barnmorskan:

Blodtrycket låg på 132/85
Vikten: +6,9 kg
Blodvärdet: 130
Blodsockret: 5,3
Hjärtljuden: 154
Sf måttet: 35 cm
Huvudet låg ner och är fortfarande ruckbart


Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning

Nu börjar det verkligen dra ihop sig och det känns. Ryggen är allt annat än bra därav de sporadiska inläggen då jag inte orkar sitta vid datorn längre stunder. Har t o m hänt att jag inte ens slagit på den på en hel dag!! Inte riktigt likt mig, men det går verkligen inte.
Tänkte dra en liten sammanfattning av vad som hänt sedan senaste inlägget

Lördag: Åkte till ma & pa och åt god hotellfrukost :-) Sedan var vi till Hans & Vanja och uppvaktade Vanja som fyllt år. Lördagkväll så kom lillasyster & Danne hit och vi grillade årets första fläskfile. Riktigt riktigt gott. Sedan spelade vi lite Mario Kart och Monopol och kvällen avslutades med en liten film.

Söndag: Åkte till mamma och pappa och satt ute och solade så länge det gick för ryggen. Fikade gott och hade det mega mysigt. Åt jätte god middag där innan det var dags att åka hem. På kvällen kom Linda, Andreas och Kevin för att hälsa på och uppvakta mig i efterskott. Tack älskade vänner ni är så söta :-) Kevin fick spela Mario kart vilket var en hit kan jag tro

Måndag: Gjorde inte så många knop på dagen. Chrille kom hem vid 13 tiden och då tog vi en prommis till hans mamma och fikade och surrade. PÅ kvällen var jag, lillasyster, mamma,pappa och moffe på bingo i Bureå. Riktigt roligt förrutom ryggen då. Hade dock med mig en kudde så det gick väl hyfsat ändå.

Igår: Malin Å kom på besök och vi käkade lunch. Sedan gick vi en sakta ank prommis en liten runda haha. Vi måste ha sett roliga ut. 2 höggravida vaggande kvinnor. Sedan satt vi ute på framsidan och solade och surrade. Hann med att spela lite Mario Kart också :-) En riktigt mysig dag! När Chrille kom hem så gjorde han köttfärssås och spagetti till mig, Malin, Hans syster och Becka och kevin som kom och hälsade på. De är verkligen såå söta de små charmtrollen :-)
Igår kväll hade jag möte med schäferklubben men det gick snabbt som vanligt :-) Sedan gick ja och la mig direkt jag kom hem och låg och såg tv.

Idag så blir det inte alls så mycket gjort. Vi ska städa lite i våra klädgarderober och sedan bara slappa. Är ju tv kvällen nummer 1 ikväll :-) Förlossningsklinken, Rent Hem och så Greys :-))

Fredag

Så var det fredag och helg! Fredagar har som inte lika stor betydelse nu längre när man e ledig varje dag! :-) Men det e alltid lika skönt ändå med helg. För då e Chrille ledig och man kan göra ngt tillsammans. Nu har jag det rätt så bra ändå med tanke på att han går skift och jobbar inte samma tider varje dag så man hinner träffas och göra saker ändå!

Idag så började vi dagen med frulle tillsammans vid 9.30 tiden. Sedan kom Kompis och hjälpte Chrille med att lasta in vår gamla diskmaskin i bilen. Sedan begav vi oss till Solbacken för att köra diskmaskinen på skroten och sedan är det 1 års kalas på Arken Zoo så vi åkte dit och käkade lite tårta och surrade lite. När vi lix var på Solbacken så passade vi på att köpa en ny hallmatta på Rusta för allt grus som kommer med in nu och inte stoppas upp av ngt vid dörren håller på att driva mig till vansinne! Det blev en grå, snygg och praktiskt matta som kommer att ta upp ALLT grus hoppas ja då :-)
När vi kom hem så åkte Chrille på jobbet nästan direkt och jag blev ensam! Eller ensam och ensam. Jag har ju go Ginza och sparkbebisen så man e som aldrig ensam :-)

Har inte gjrot många knop idag. Mest legat och sett TV och vilat ryggen som inte vill vara bra än :-( Men det är bara och bita ihop. Ikväll blir det nog inte många knop heller. Magnus och Amanda kanske skulle dyka förbi om de hade tid och umgås lite. Jag är dock sjukt sugen på godis så det kan bli en sväng på Coop sen och införskaffa lite :-)

Rygg ont

Inte blivit så många inlägg denna vecka för min rygg tycker inte om att jag sitter vid datorn. Den tycker inte om att jag sitter överhuvudtaget. Stå, gå och ligga är det enda som den tillåter mig att göra ibland. Tror det är en lilla i magen som trycker mot ena sidan och det är ICKET skönt! Men snart ska det nog vara över :-) Tycker att den borde sjunka ner lite nu så man får tillbaka lite utrymme och andrum.

I tisdags så gjordes vi klar Ginzas nya plats här i lägenheten. Hon är numera flyttad från sovrummet till vardagsrummet. Vi skurade upp hennes bur, tvättade hennes bädd, badade henne, rengjorde öronen och klippte klorna så nu e hon alldeles jätte vårfin och älskar sin nya plats :-)

I onsdags så var jag med brudarna & kidsen. Malin, Malin, Emma + saga, Theo och Meya. Vi var hemma hos Emma och åt lunch och surrade. Trodde dock att jag skulle dö när jag körde till Byske för ryggen gjorde sååå ont. Men dte var en jätte trevlig dag! TACK så mycket tjejer! På vägen hem åkte jag förbi ma & pa och pappa fixade till ryggen lite. 4 kotor låg fel i bröstryggen typ. Det blev betydligt bättre efter de så idag känns det hyfsat. Känner dock nu att sitta vid datorn är ingen hit alls :-(
Fortsätter det så här blir det nog inget Ikea på lördag för jag kommer nog inte att palla sitta i en bil så länge :-(

Nu ska jag lägga mig och vila för att sedan åka och träna hund kl 16 på Arken:-) Ska bli kul och träna lite känner ja. Hoppas Lillan är på samma humör som ja hihi
Sedan ska jag åka och umgås med Lina & kidsen ikväll 'MYS*

RSS 2.0